tirsdag 26. august 2008

Starten

Der var startskuddet gått av, og sommerferien for min del avsluttet. For dem som ikke er oppdatert med mine planer, har jeg begynt på Gå Ut Senteret i Hurdal, og skal i løpet av året oppholde meg 4,5-5 måneder i Ecuador. Her på bloggen vil jeg forhåpentligvis få dele opplevelser med dem som er interessert i å vite hvordan vi har det.

Akkurat nå skjer det veldig mye, både på internater og i skolebygningen i Hurdal. Man skal bli kjent me de rundt 30 andre elevene som går på STK-linja (studium i tverrkulturell kommunikasjon), og helst litt ekstra godt med de man bor sammen med på internatet og dem man er på team med. Samtidig er det uvant å bo sammen med så mange som jeg ikke kjenner fra før, og dette oppleves som en helt ny måte å bli kjent på. Her er det umulig å på noen måte "gjemme seg" for de man bor sammen med, og irritasjonsmomenter må tas opp med de andre i gruppa så fort som mulig. På samme måte krever denne måten å leve på et veldig åpent klima i gruppa, og dette gjør det lettere for oss å knytte oss til hverandre. Selv om vi kun har kjent hverandre i 3 dager, har utviklingen gått ganske fort!

Vi har ikke kommet veldig langt med det faglige enda, men temaene ser veldig spennende og utfordrende ut. Jeg tror vi må komme til jobbe med å åpne sinnet vårt for kulturer og mennesker som opptrer annerledes, og virkelig legge oss i selen for å forstå hvordan andre tenker.

Dette er alt jeg kan komme opp med nå. Tanker og opplevelser går litt i surr, og det krever litt tid for å få samlet alt i et noenlunde forståelig system. Kommentér gjerne, det blir jeg glad for!

3 kommentarer:

Marianne sa...

Hm. Eg merker det at eg kjenner meg veldig igjen i tanker og følelser hos deg, Live. Det er jammen meg bra vi er to:) Då har vi mykje å dele med kvarandre og mykje å fortelle til neste år!!

AK sa...

Velkommen inn i den stooore GUS-familien! Og så kjekt at du skrive blogg! :) Eg ska nok følga med på den ser du ;) Og du ska kje se vekk fra at me treffest i Ecuador i januar/februar, for då tar eg turen ner igjen! :) Lykke te med GUS-tilpasningen, du blir snart veeeeeldig glad i di der folkå, eg låve!! :)

Klem fra Ann Kristin (team-Ecuador 06/07)

Live sa...

Oisann! Du får holda meg oppdatert me kor du drar hen, og sånn! Så håbe me det falle seg sånn at me treffes!