tirsdag 16. september 2008

Observasjonsrapport uke 38

Etter jeg ankom hus nr. 6 i Hurdal, har det skjedd et par forandringer, både i mine vaner og i mine egenskaper. Positive forandringer, vil jeg si, for det meste. For det første har jeg beveget meg fra å oppfatte dansk som et totalt uforståelig språk, til å synes at det går an å forstå store deler av det som blir sagt. Dette er positivt på flere måter. Jeg tror det er god trening for språkøret å måtte anstrenge seg litt for å skjønne det som blir sagt. Dessuten må det også nødvendigvis være godt for Miriam å ikke bli møtt med ansikter som ser ut som spørsmålstegn hver gang hun sier noe.

Forandring nummer to går på husarbeid. Jeg hadde virkelig trodd at det å flytte hjemmefra bød på flere huslige arbeidsoppgaver, men det har det altså ikke gjort. Hvertfall ikke i særlig ubehagelig grad. Her i huset gjør man det man trives med å gjøre. Det har resultert i at vasking og matlaging går lekende lett. For min del vil dette si mer klesvasking og borddekking, men mye mindre badvasking og golvvasking. Passer meg utmerket!

Den siste forandringen jeg har bitt meg særlig merke i, er TV-titting. En skulle aldri tro at med min instilling til TV og internatlivets sosiale travelhet skulle føre til noen TV-titting. Men sannheten er at når noen beboere har et program de følger med på, er det veldig lett for andre beboere å henge seg på. Jeg har sikkert sett mer TV på disse tre ukene enn jeg har i løpet av det siste året. Det høres ut som vanvittig mye TV. Men det er det ikke. Jeg har bare aldri giddet å sette meg ned foran TV før nå.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Sounds like your having a good time! Her i huset går det på rundgang om kem som vaske, pluss at alle vaske sine egne kler. Funke greit, gjør huset reint kver 6. uka, å rommet ditt + kler så ofta du vil..
Ka seria du fylle me på då :P
Savne deg!

Live sa...

Ane! Eg sitte her å savne deg i dette øyeblikk - å vips, der har du skreve ein kommentar! Seriane fulle eg egentli ikje me på, eg stirre bare tomt på de når de står på. Mens eg strikke:) Alle strikke her, til og me guttane. De fira guttane vårs. Hehe:)Gleeeede meg te post fra deg!

Ingeborg sa...

Halllo! Ane, samme system som her ;) bare at de som oftast e meg som må ta ut søppel, oppvaskmaskin osv, så då glømme eg å vaska golvet... jaja. Sært me strikking. Sånn folkehøgskulesyndrom. Såg nettopp ei på forelesning som satt å strikka. forstår ikkje at de får noge med seg.. eg vil komma te hurdal:)

Live sa...

DETTE EKJE FOLKEHØGSKULE!! Måtte bare få sagt det;) Kom te Hurdal, Hurdal skrige itte å få besøg fra deg! Ingeborg, min Ingeborg:)

Anonym sa...

TV er det moderne menneskets velsignelse! Eg lige TV. Ingeborg ser ud som hu kunne vært venninnå te Greta Garbo(på bildet). Live, eg savne deg. Eg har forresten en helt fantastisk(for meg) historie å fortelle:

I går blei min jødefascinasjons tilfredsstillelse komplett. Eg fekk BIDRA til den ekstreme jødiske loviskhet, og fekk DELTA i dens egentlige meningsløshet. Eg var: SHABBAT-GOJA.

Eg jobba kveldsskift på fredagskveld, altså shabbat. En svæære gjeng med ortodokse jøder hadde akkurat spist før solnedgang og det begynte å bli kveld og di sko legga seg. Så begynte resepsjonen å ringa. Eg fekk beskjed om å gå te rom 309 for å skru ned air condition-systemet fra 24 til 21 grader. For jøder e det JOBB å vri på den knotten et par millimeter. Så kom eg inn på rommet og der va et engelsk, jødisk par. "Are you jewish?" sa damå. "Nooo". "Are you sure you're not jewish?" sa hu igjen mens hu undersøkte alle ytre tegn som kunne tilsei at eg hadde jødisk blod. "I'm Norwegian". Då va det greit. Shabbat shalom, sa eg. Eg følte meg beæra og udnytta te någe ekstremt DUMT på samme tid. Shabbat-goja betyr altså shabbat-ikkje-jøde. Sånne som meg e altså praktiske verktøy for jødene te å jørr jobben FOR di. Hahahahaha. I dag traff eg den ortodokse damå og hu kjente meg igjen og me hilste. Det var altså mitt livs første hilsen basert på en slik relasjon. Eg e shabbat-goja. Shalom ut.

Live sa...

Å, Ruthig. Det e nettopp sånne historier eg ELSKE! For meg hørres det ud som at det å ringa på deg for å få deg te å vri på bryter e merr stress enn å faktisk gjørr det sjøl. Fortell merr, Ruth!

Ane: Eg har ikje fått kortet ditt ennå:( Eg hb på i mårå..