torsdag 13. november 2008

Min familie


Nå har jeg en mor, far, to brødre og en søster her i Ecuador. Mye kan sies om forskjellene i familielivet i Norge og i Ecuador, men jeg vil nøye meg med a fortelle om en spesielt hyggelig opplevelse.

Jeg føler at familien min er ganske spontan. Enten dét, eller så planlegger de ting uten at jeg får det med meg. Det er forresten ganske sannsynlig, ettersom jeg ikke snakker flytende spansk helt enda. Hvertfall; mandagskveld etter kveldsmat dro hele familien ut på trim-tur. For meg fortonte det hele seg litt komisk – jeg har hvertfall aldri vært meg på noen fellesfamiliær joggetur noen gang. Plutselig stakk vi innom en onkel og jeg fikk hilse på tanter og søskenbarn, svett og fæl som jeg var. Kvelden ble avsluttet med en slik trimvideo som var allemannseie på 90-tallet, men med et tydelig latinamerikansk preg- for salsa, rumba og samba stod på programmet. Snakk om familieaktivitet! Jeg er imponert.

Nå skal jeg bare meddele dere en ting til. Jeg har lagt merke til at mange tilbringer kveldene i bilen, alene eller sammen med familien. Hva de gjør der er litt ymse – de kjører hvertfall ikke. Jeg spurte broren min hvorfor så mange satt i bilen. Bror svarte: ”Alle har biler her”. Jeg tror ikke jeg fikk fram spørsmålet mitt skikkelig.
Her er noen bilder fra oppholdet vaart saa langt i Cuenca, Ecuador:


Team Ecuador i Parque Calderon

Vi faar enormt mye oppmerksomhet fra de ecuadorianske barna. Her vinker de til oss fra en buss.

11 kommentarer:

Gjengedal sa...

ååå..ej me vil!!
dokke e heldige
ka for ein familie bur du i?
Maria

Live sa...

aase mari sin! Har du det bra? :)

Hanna sa...

Takk for kommentar tebage på sist innlegg :) Klart eg ska fylla me på bloggen din! E jo aldeles kjempestas!! Å den fine parken!! Spele di nydelige "filmusikk" ennå?
he,he, pleide drømma meg litt vekk når eg gjekk der.. ;) (drømme meg for øvrigt vekk ofta eg.. t Ecuador f.eks :)

Lykke t me språklæring!
Lykke t me nye familie, på ein måda.. :)
Lykke t me evt. andre udfordringar!

vett du foressten om någen bur i familien Ulloa? :)

Kos deg som best du kan! Sko ønska eg konne besøkt dåkk!

Hm..

Que Dios te Bendiga :)

Anonym sa...

Eeendeligt ein oppdatering...
sykt spennane;)

Leve ijønå deg.

Kos deg, og bli ein kløpper i spansk!:D
Blande du me fransken?

-AT

Anonym sa...

hehe! genialt live! Familien din høres morsom ut. du må legge ut bilder av de;) Håper du har det utrolig bra!

Anonym sa...

Hihi =) å takk for mail! Nå sidde eg på buss på vei heim itte en uforutsett vanskelig flytur. Hørres ut som en knall familie. Sjøl hadde eg kanskje hatt vanskeligheter me å ta en trimvideo seriøst. Men de virke jaffal som du har det kjempebra!! Klempå

Anonym sa...

trimvideoer skal tas serriøst i en hver sammenheng!! eg lige tanken iallefall, sitte her å små ler av tanken på en hel, svett familie inne i en relativt liten stue som shaker løst til en godbit fra 90-tallet=) gla på deg <3

Anonym sa...

OPPDATERING!

Live sa...

Hanna: Eg trur de har spelt litt musikk, ja, men de spele ikje heile veien. men fin park! Me elske Freddy Tuttos nice cream, hvis det e det an hette daa. Me har faatt vaar egen servitoer og egen politivakt som patruljere foran borde vaart. Heheh... kristin bur hos familien din. Snakk om soet familie daa! :) Kom aa besoeg oss daa vel! Eg sko senda masse kyss og klemmer tebage te deg fra Susanna. Va jaffal saann eg forsto det:)

Eple: Eg blande me fransk - saa vilt! Men eg trur fransken dessverre maa vika te fordel for spansken.. Spis sjokolade for meg i sjokoladebutikken. Her har eg faktisk ikje bjynt paa naage av den norske sjokoladen eg hadde med meg, for alt e saa soett her (til og med nattverdsvinen) at eg ikje har orka. Kan du se for deg at det gaar an?

Johi! Eg har det fantastique! Haape du har det samme. E det kjekt med bibelbutikk?

Grobegni: Eg har hatt det litt vanskeligt me aa ta ganske moeje her serioest - det e saa mye som bare e rart. Men det e vel saann det e aa komma inn i ein ny kultur. Du maa akseptera ganske mye:)Huff da. Fill me in om flytur!Klem i:)

Huld:hehhe. Ja, det va egentli litt komisk. og det va ikje i stuaa, men paa rommet te bror min = ganske lite plass. Ta vare paa deg sjol, guapa!

Alici: Lo siento

Hanna sa...

Tusen takk at d helste frå meg ! Og takk for klemmar og kyss tebage.. :)

Takk for invitasjon t å komma på besøg! D hadde vore fabelaktigt! Vinne eg i Lotto eller finne på någe aent lurt ska eg ta turen... :) (ingen skumle planar altså..)

Herlige is ja! Nyd d mens dåkk kan :) Egen servitør? Ska sei :)

Hb du får ein strålanes dag!
me og uden trimvideo.. :)

Anonym sa...

ben øzledim = jeg er pen =)