onsdag 19. november 2008

Smaa og store prestasjoner

Naar en drar saa langt som det jeg har gjort naa, maa man begynne helt paa nytt igjen aa laere en hel del elementaere ting. Det aa snakke, aa spise riktig, aa bruke det riktige kroppsspraaket faller oss ganske naturlig naa man er i vandte omgivelser, men kan vaere vanskelig aa faa til i et nytt samfunn et annet sted i verden. Fordelen med aa starte fra baann av, slik vi gjoer naa, er at vi ser stor fremgang i laeringen. Her er noen smaa og store prestasjoner fra min side:

- Jeg har vasket klaer for haand, og det ble nesten rent. Mer effektivt enn vaskemaskinen, skulle det senere vise seg.

- Ettersom kniv og gaffel kun er til bruk paa restaurant, er skjeen omtrent det eneste spiseredskapet som brukes i hjemmene her i Ecuador. I dag spiste jeg altsaa koteletter med skje.

- Vi kommer oss fra sted til sted med taxi og buss uten problemer - paa spansk!

- Vi har saalangt overlevd trafikken her, til tross for at ingen egentlig foelger trafikkreglene her. En prestasjon, vil jeg si.

- Vi har klart aa holde oss friske, til tross for uhygieniske tilstander rundt omkring.

Andre mer eller mindre interessante opplysninger:

- Det tok meg nesten uke foer jeg saa en eneste edderkopp, men den var til gjengjeld det stoerste jeg noen gang har sett. Det var forsaavidt ogsaa en prestasjon, ettersom denne typen sjelden viser seg for folk.

- Her i Cuenca er vi litt trafikkfarlige, har vi funnet ut. Folk klarer ikke aa holde oeynene sine paa veien naar de kjoerer bare av forundring over vaar hvite hud.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Live !
Så kjekt at dere gjør fremgang da !!! :) Spennende å leve i en annen kultur , og sikkert utfordrende med både lyder, lukter , trafikk og div.krypdyr...
Tvi tvi fortsatt !!
Klem fra Inger

Anonym sa...

Haha! :D

Så gøy... Off. GØY!
Utruli digg å lesa om.

Kos deg!

Anonym sa...

Hehe, du fikk nesten en gledeståre fra meg siden dette virkelig er en opplevelse i seg selv. Håper at du tok bilde av krypdyre, for eg har virkelig lyst å se hvor stor den er, ja selv om det "bare" er på bilde.
Å vaske klær for hånd er virkelig en presentasjon i seg selv og ikje minst alt aent du har opplevd. Ser at du koser deg og fortsett med det... Ciao bellissima signorina.

Anonym sa...

trudde du va grønn eg ;)

Ane sa...

Eg og vil!! Savne deg, glede meg te påsken!:D Hurra for at ting går bra

Abigail sa...

Bolivia. Angaande trafikkregler. Eg spurte mentoren min i dag folgende; finnes det noken trafikke regler her i det hele tatt?
Han svarte. Ja! To! I hvertfall to de folger. Den ene var folgende; du har vikeplikt for som kjorer oppover en bakke. Haha.
Tss. Haaper alt staar bra til!